Allergi og gode råd

Det er en veldig tidlig vår i år som gir allergikere noen overraskelser om de ikke er forberedt. Pollen ødelegger gleden ved våren for mange. Det er kanskje ikke så lett for de som ikke har allergi å skjønne hvorfor gåsunger eller bjørkeris på bordet ikke er like vakkert for alle. Det er allikevel muligheter for et aktivt friluftsliv for de som har astma og allergi. Du som ikke er allergisk kan øke gleden ved dette med forståelse og hjelp i planlegging av turen.

Noen enkle råd er: Forebygg med medisiner og kjenn pollenvarslet for dagen. Dusj jevnlig og beveg deg i områder der du vet det er vekster du ikke reagerer på. Vær mye ved sjøen og ofte er det bedre og være ute på bestemte tidspunkt om dagen.

NAAF leverer pollenvarsel for Or, Hassel, Salix (fellesbetegnelse på Selje, Pil og Vier), Bjørk, Gress, og  Burot. På lenken til NAAF (Norges Astma og Allergiforbund) finner du masse nyttig informasjon. Sjekk lenken under for et sammendrag og noen ideer om hvor du kan ferdes får du ved å kjenne biotopene (stedene der de enkelte vekstene vokser) og vekstperiodene for disse.